Perhospuutarhuri

Sotkamon Taimisto Ky

Perhospuutarhuri / Sotkamon Taimisto

Perhospuutarhuri on Sotkamon Taimiston aputoiminimi.

Perhospuutarhuri on erikoistunut kasveihin, jotka lisäävät luonnon monimuotoisuutta. Uudehko taimistomme sijaitsee Sotkamossa, Kainuussa, V-vyöhykkeellä, alueella jossa paksu lumipeite suojaa kasveja talvisin mahdollistaen arkojenkin lajien kasvattamisen. Taimistollemme on taimimyymälä, jossa on kasveista esillä kuvalliset opastaulut.  Kasvatamme erityisesti perennojen taimia, mutta myös kaksivuotiaita, kesäkukkia, köynnöksiä sekä puita ja pensaita. 

Pihamme on ollut reilut kaksikymmentä vuotta puutarhuripariskunnan piha, ja sitä ennen puutarhasta kiinnostuneen isoäitini koti, joten alueella on runsaasti kasvi-istutuksia. Uusia näyte- ja koeistutuksia teemme lisää. Tervetuloa tutustumaan!

Koulutukseltani olen viljelyhortonomi, ja tunnen hyvin myös luonnonkasvit. Luonnosta ja kasveista kiinnostuin jo pienestä pitäen, linnut veivät mukanaan 2000- luvulta lähtien ja perhosten ja erityisesti perhoskasvien mielenkiintoiseen maailmaan olen perehtynyt nyt viime vuosina. Näille sivuille olen koonnut yhteen tietoa perhoskasveista, joiden lajivalikoima on todellakin suurempi kuin punahattu ja punatähkä. Pyrimme tuottamaan myyntiin aikaisemmin vaikeasti saatavia kasvilajeja. Oikeastaan tarkoituksena oli perustaa perennataimisto jo 90-luvulla, mutta nyt on siis sen aika! Aikaisemmalla taimistourallani kasvatin metsäpuiden taimia.

Palvelemme myös tukkuasiakkaita. Lähetämme taimia Matkahuollon kautta. Teen myös istutussuunnitelmia sekä myyn luonnon hyvinvointia tukevia tuotteita, kuten linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja sekä valmistan luonnonmateriaaleista puutarhaan kauniita hyötyesineitä, kuten köynnöstukia ja risuamppeleita.

- Maarit Ärväs

vuokatin_taimisto_perhospuutarhuri
logo_web_perhospuutarhuri_green_white.png

Tilaus- ja toimitusehdot

Sotkamon Taimisto Ky © 2023. All Rights Reserved.

Haku